Tekoälyllä tehoa ja tarkkuutta Invenirin tuotantolinjoille

Invenir Oy toimittaa automaattisia materiaalinkäsittely- ja pakkausjärjestelmiä erityisesti puu-, parketti- ja eristeteollisuudelle. Yritys työllistää 40 ammattilaista, joiden tukena on vankka alihankkijaverkosto. Murrin ja Invenirin kumppanuuden yhdistäviä tekijöitä ovat tavoite luoda pitkäaikaisia kumppanuuksia sekä asiakkaiden tarpeiden täyttäminen luotettavasti ja tehokkaasti.

Murrin tuotteet ja palvelut ovat tukeneet Invenirin toimintaa jo yli 25 vuoden ajan. Yksi viimeaikaisista projekteista on ollut Murrin tuotevalikoimasta löytyvän Sensopartin tekoälyominaisuuksilla varustetun kameran hyödyntäminen Invenirin tuotekehityksessä.

”Etsimme älykästä sekä oppivaa anturia ja selvitimme useita eri vaihtoehtoja. Murrin asiantuntijat ja tekninen tuki olivat todella matalalla kynnyksellä apunamme. Keskustelu oli avointa ja päädyimme valitsemaan SensoPartin konenäköanturin”, kertoo Invenirin automaatiopäällikkö Rauno Mäkelä, joka vastaa Invenirin sähkö- ja automaatiosuunnittelutiimistä sekä kehitystoimenpiteistä.

 

SensoPart konenäköanturin hyödyt

SensoPartin VISOR Object AI -konenäköanturin tekoälytoiminnot tarjoavat monia etuja, kuten tarkkuutta ja luotettavuutta kuvien tunnistamisessa ja analysoinnissa. Järjestelmä pystyy suorittamaan monimutkaisia tehtäviä ja sopeutumaan muuttuviin olosuhteisiin, kuten valaistukseen tai tuotteen vaihteluihin. SensoPartin anturit voidaan helposti integroida olemassa oleviin järjestelmiin, mikä parantaa tehokkuutta ja vähentää virheitä.

"Tavoitteena oli löytää tunnistustekniikka, jota ei voi toteuttaa perinteisillä antureilla. SensoPartin kamera mahdollistaa epänormaalien tilanteiden tunnistamisen ja linjalla olevan materiaalin oikeellisuuden varmistamisen. Tämä parantaa käyntiastetta ja vähentää häiriöitä, jolloin henkilöstöä voidaan vapauttaa mielekkäämpiin tehtäviin”, Mäkelä tarkentaa.

”Olemme päässeet demoamaan tuotetta oikeissa tilanteissa ja tulokset ovat olleet erittäin positiivisia. SensoPartin anturi on helppo asentaa ja ottaa käyttöön. Ohjelmiston käyttö on intuitiivista ja työntekijämme ovat olleet tyytyväisiä”, Mäkelä kertoo.

Murrin asiakaspalvelu ja tekninen tuki ovat olleet erittäin hyviä, ja Sensopartin tuotteet ovat vastanneet Invenirin tarpeita.

Asiantuntevaa ja joustavaa palvelua

Murrin asiakaspalvelu ja tekninen tuki ovat olleet erittäin hyviä, ja tuotteet ovat vastanneet Invenirin tarpeita. Yhteistyö Murrin kanssa on ollut sujuvaa ja tuloksellista.

”Murrin kanssa toimiessa tuntee tulevansa palvelluksi ja asiantuntijuutta on aina saatavilla. SensoPartin suhteen Murrin tiimi ymmärsi tarpeemme ja tarjosi ratkaisuja, jotka sopivat meille täydellisesti," Mäkelä toteaa lopuksi.

 

Lisätietoa SensoPartin tuotteista tekoälyllä varustelluiden antureiden hyödyistä löydät täältä.